Reseptit
LAPINUKON POROKEITTO
1 prk porosäilyke ( 400 g )
6 dl vettä
½ lihaliemikuutiota
2 dl kermaa
100 g viherpippurijuustoa
1 pussi kasvissuikaleita
1 pussi perunasipulisekoitusta ( 500 g )
Mausteeksi rakunaa ja mustapippuria
Laita vesi kattilaan lihaliemikuution kanssa, lisää lihapurkki ja anna kiehahtaa.
Lisää kasvissuikaleet ja perunasipulisekoite. Anna kiehua, kunnes perunat ja kasvikset kypsiä. Lisätään juusto, kun se on sulanut niin viimeistellään keitto kermalla ja haluamalla määrällä mausteita.
PORONLIHA-JUUSTOPIIRAKKA
Taikina:
1 prk Creme Fraichea (1,25 dl)
50 g voita
1 tl soodaa
¼ tl suolaa
1,5 dl vehnäjauhoa
Täyte:
500 g porojauhelihaa
1rkl voita
1 rkl öljyä
1 sipuli
1tl murskattua viherpippuria
½ tl murskattua valkopippuria
1 tl suolaa
150 – 200 g leipäjuustoa
3 munaa
2 dl kermaa
2 dl kevytkermaa
Sekoita Creme Fraichen joukkoon sulatettu voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina matalaan, halkaisijaltaan 20 – 30 cm olevaan vuokaan. Ruskista jauheliha pannussa, lisää hienonnettu sipuli ja anna hautua vähän aikaa. Lisää mausteet. Lisää vuokaan taikinapohjalle lihaseos ja kuutioitu leipäjuusto. Sekoita munat ja kerma keskenään ja kaada täytteen päälle. Paista piirakka 225 asteessa n. 35 min.