Reseptit

LAPINUKON POROKEITTO

1 prk porosäilyke ( 400 g )

6 dl vettä

½ lihaliemikuutiota

2 dl kermaa

100 g viherpippurijuustoa

1 pussi kasvissuikaleita

1 pussi perunasipulisekoitusta ( 500 g )

Mausteeksi rakunaa ja mustapippuria


Laita vesi kattilaan lihaliemikuution kanssa, lisää lihapurkki ja anna kiehahtaa.

Lisää kasvissuikaleet ja perunasipulisekoite. Anna kiehua, kunnes perunat ja kasvikset kypsiä. Lisätään juusto, kun se on sulanut niin viimeistellään keitto kermalla ja haluamalla määrällä mausteita.


PORONLIHA-JUUSTOPIIRAKKA

Taikina:

1 prk Creme Fraichea (1,25 dl)

50 g voita

1 tl soodaa

¼ tl suolaa

1,5 dl vehnäjauhoa

Täyte:

500 g porojauhelihaa

1rkl voita

1 rkl öljyä

1 sipuli

1tl murskattua viherpippuria

½ tl murskattua valkopippuria

1 tl suolaa

150 – 200 g leipäjuustoa

3 munaa

2 dl kermaa

2 dl kevytkermaa

Sekoita Creme Fraichen joukkoon sulatettu voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina matalaan, halkaisijaltaan 20 – 30 cm olevaan vuokaan. Ruskista jauheliha pannussa, lisää hienonnettu sipuli ja anna hautua vähän aikaa. Lisää mausteet. Lisää vuokaan taikinapohjalle lihaseos ja kuutioitu leipäjuusto. Sekoita munat ja kerma keskenään ja kaada täytteen päälle. Paista piirakka 225 asteessa n. 35 min.



Lisää herkullisia reseptejä löydät:

Ota yhteyttä ja kysy lisää!